Løsninger med Windows IoT Enterprise

Ingraphic har nylig lansert en løsning med Windows IoT Enterprise for berøringssensitive applikasjoner. Denne innovative tilnærmingen gir en unik mulighet til å utvikle sikre applikasjoner, trygge enheter og muliggjøre hybride applikasjoner i Azure-miljøet.

Hva er Windows 11 IoT Enterprise?

Windows 11 IoT er en spesialdesignet versjon av Windows som retter seg mot industrielle, kommersielle og medisinske enheter som ikke nødvendigvis krever de tradisjonelle funksjonene til en vanlig PC. Windows 11 IoT gir førsteklasses sikkerhet, pålitelig og langvarig drift samt støtte. Den tilbyr også et spekter av verktøy og funksjoner for å optimalisere brukeropplevelsen og gjør det enkelt å tilpasse og administrere etter bedriftens behov.

Hvordan Smart Utvikle Applikasjoner med Windows IoT Enterprise?

Windows IoT Enterprise gir utviklere et intelligent verktøy for å skape sikre og brukervennlige applikasjoner. Systemet er kjent for sin fleksibilitet, som muliggjør at appene kan operere på ulike enheter og levere en jevn brukeropplevelse. Windows 11 IoT støtter også Kiosk-modus, som sikrer enhetene mot misbruk, samtidig som det er enkelt for administratorer å sette opp og styre enheten – ideelt for prosjekter som krever robust sikkerhet og brukervennlig administrasjon.

Hybrid applikasjon med touchscreen og Windows IOT Enterprise videreutviklet sammen med Wilservice.

Sikring av Enheter som Kjører Windows 10 IoT Enterprise

For å sikre enheter som kjører Windows IoT Enterprise, er det avgjørende å implementere flere lag med sikkerhetstiltak. Dette inkluderer regelmessige, og i forbindelse med Kiosk-modus, automatiske Windows-oppdateringer, låsing av BIOS med et passord for å hindre uautorisert tilgang, deaktivering av USB- og andre relevante porter på enheten, implementering av gruppepolicyer og brukeradministrasjon via "Microsoft Management Console" og "Registry Editor". I tillegg er prinsippet om "least privilege" for brukerkontoer avgjørende for å begrense brukerrettigheter på enhetene.

Utvikling av Hybridapplikasjoner i Azure med Windows IoT Enterprise

Utvikling av hybride applikasjoner kan oppnås ved å benytte Azure-miljøet og lokale skrivebordsapplikasjoner for å lette kommunikasjonen og dataflyten mellom IoT-enheter og skybaserte tjenester. Ved å utnytte Azure Functions kan man skape en serverløs arkitektur som responderer på hendelser fra IoT-enheter i sanntid. Ved å integrere disse komponentene kan man utvikle sikre, robuste og skalerbare applikasjoner som maksimerer både Windows IoT og kraften fra skyen.

I Windows IoT Enterprise finner vi en kraftig plattform for sikre og skalerbare applikasjoner, med fokus på brukervennlighet og fleksibilitet. Gjennom smart sikkerhetspraksis og utnyttelse av Azure-miljøet, åpner denne plattformen dørene for innovative hybride applikasjoner. Vi ser frem til å se hvordan utviklerfellesskapet og bedrifter vil forme fremtiden for IoT-løsninger med Windows IoT Enterprise.

Hvilke typer applikasjoner kan Ingraphic bidra til å utvikle på en Windows IOT Enterprise?

Ingraphic har erfaring og kan bidra med å utvikle ulike typer løsninger og et bredt spekter av applikasjoner, både for industrielle og kommersielle behov. For en device som kjører Windows IoT Enterprise kan automatiserings-, POS- (Point of Sale) systemer, Digital Signage, Informasjons displayer og en rekke andre typer applikasjoner utvikles og driftes. Applikajsoner kan innstalleres lokalt, eller kjøres direkte fra skyen og bli vist gjennom en nettleser. Kiosk mode gjør det enkelt å låse ned devicen, sikre trygghet, brukervennlighet og pålitelighet for både utvikler og bruker.
I Windows IoT Enterprise finner vi en kraftig plattform for sikre og skalerbare applikasjoner, med fokus på brukervennlighet og fleksibilitet. Gjennom smart sikkerhetspraksis og utnyttelse av Azure-miljøet, åpner denne plattformen dørene for innovative hybride applikasjoner. Vi ser frem til å se hvordan utviklerfellesskapet og bedrifter vil forme fremtiden for IoT-løsninger med Windows IoT Enterprise.

Ønsker du å vite mer om Windows IOT?